Jag är igång igen

Jag är igång igen

Hej vänner!

Nu är jag igång igen. Här följer en pigg och käck statusuppdatering.

Jag har tagit flera beslut som har gjort att jag känner mig lite bättre till mods. Bland annat har jag valt att ligga lågt med att flytta. Även om min dröm är att flytta ut på landet/ ha en stuga att åka till, så kände jag att jag i praktiken inte riktigt var redo för det ännu (av flera olika anledningar). I teorin ja, men på riktigt? Nja. Så nu är jag väldigt nöjd över att få krypa in i min lägenhet som nu är städad, ordnad och utrensad. Jag har fått ett lugn i sinnet och kan återigen fokusera mer på skapandet. Men jag kommer aldrig att släppa drömmen om att komma närmare naturen.

Jag ska även göra en resa till Nya Zeeland och Australien i höst (!) så en del av mitt fokus kommer att ligga där och då känns det bra att inte vara mitt uppe i ett flyttkaos.

Jag har två utställningar på gång. En egen separatutställning och en grupputställning. Båda kommer förmodligen ske nästa år. Jag är fett peppad inför dem.

Sedan mina vänner, finns det något som heter “morgonrutiner”. Det är guld för sådana som jag. Jag har kommit igång med ett litet yogaprogram jag gör varje morgon (låter ambitiöst jag vet). Det har verkligen förändrat mitt humör och inställning till livet. Jag har haft besvär med pms-humörsvängningar men de verkar vara ett minne blott för närvarande. Och det inträder ett LUGN och fokus och framförallt livslust och glädje. Wow!

Det där med akvarell har jag prövat lite under sommaren i litet format, vilket har berett mig stor glädje. Det har inte varit så mycket landskap och djur och sånt, mer abstrakta former och varelser. Mycket trevligt när jag bara låter det bli vad det vill. Låta färgen flyta ut och dra runt lite med penseln. Sen kan jag lägga in guld eller bläck i det hela vilket gör det ännu roligare. Jag försöker måla några timmar varje vecka och diktsamling nummer två börjar sakta ta form.

Och fördelen med att bo i Stockholm är ju alla spännande utställningar och vernissage man kan besöka! Det är otroligt inspirerande och givande.

Så jag avslutar med att konstatera att jag nog har hittat mitt flow igen. Tror jag. Jag mår i alla fall mycket bättre och har mer glädje så det ser jag som något positivt. Sedan funderar jag på det där med utveckling, att sträva mot att bli bättre och att ta sig an utmaningar som gör att man växer. Jag tror att jag försökte göra det på så många olika nivåer samtidigt så det blev nog lite för mycket på en gång. Jag hör en inre prestationsröst som säger att man ska ha det perfekta livet, skynda dig för livet är så kort och då gäller det att fånga dagen och checka av sin bucket-list och vara den bästa man kan vara och det är bara jag som kan påverka mitt liv som jag vill ha det och ingen annan gör det åt dig och… Och ja, jag vill gärna skapa mitt liv så att det blir så bra som möjligt och inte bara gå runt i ett ekorrhjul som någon annan skapat som jag tror att jag måste vara i. Jag har en frihet som är fantastisk och som samtidigt är ett stort ansvar. Men jag är också bara en människa (med gamla beteendemönster som hänger med och inre konflikter och processer som behöver få tid och rum) och jag gör så gott jag kan helt enkelt.

Följ gärna mitt instagramflöde alexandra_berggren_artwork där jag lägger upp aktuella äventyr och skaparprocesser.

Varma höstmörkerkramar

Alexandra

Dela Facebooktwitterpinterestlinkedinmail