Vad innebär år 2016 för dig?

Vad innebär år 2016 för dig?

Så här inför det nya året tänkte jag skriva om nyårslöften eller snarare mål och visioner för det nya året. Det jag brukar göra några dagar innan nyårsdagen varje år är att göra en mindmap på ett A3-papper över det gångna året. Där skriver jag kring olika teman som t.ex. jobb, träning, resor, konsten, vänner, kärleken osv. Det blir en karta över vad jag har gjort under året och vad jag har uppnått. Den andra delen som jag gör sedan är att jag formulerar vad jag vill uppleva och genomföra det kommande året. Det skriver jag ner i en anteckningsbok som jag sedan kan titta tillbaka på när jag behöver påminna mig själv om var jag är på väg och vad jag behöver fokusera på.

Mindmap över det gångna året.
Mindmap över det gångna året.

För året 2015 hade jag som övergripande vision/formulering att ”det som är jag, mitt inre, kommer till uttryck i världen”. Jag känner verkligen att jag har uppfyllt det genom bl.a. att jag hade tre utställningar (varav två tillsammans med min vän Sara Asteborg), fått igång min hemsida och min blogg och tryckt nya visitkort. Men kanske också att jag har blivit lite bättre på att uttrycka behov och känslor gentemot andra människor. Det där med kommunikation i nära relationer är en del jag har svårt med ibland men jag jobbar på det.

Andra saker jag också är stolt över är att jag genomförde min dröm att ensam fjällvandra i Vålådalen, åkte till antika Grekland för att lära mig måla ikoner och sov över i kloster och åkte på målarretreat på Bali och i yttre skärgården utanför Norrtälje. När det kommer till att uppfylla drömmen om att bo i ett hus/stuga, så tycker jag mig ha kommit närmare det målet genom att jag temporärt hyrt ett hus på Färingsö.

Vad innebär år 2016 för dig? Om du skulle vilja jobba mer med dina mål och visioner och uppfylla dina drömmar så rekommenderar jag att du hoppar på en utmaning som jag också deltar i på nätet: Your life journey – 10-day challenge.

Inför år 2016 har jag gjort klart min drömfångare som jag ska ha i sovrummet. Har aldrig gjort en drömfångare förut men hittade en guide på nätet som var bra. Jätteroligt att göra! Som en lyckönskning och ett godkännande på att jag gjorde en bra väv så kröp det en liten spindel på ramen när jag höll på med dekorationerna. Det är magi i vardagen.

Do it yourself: drömfångare. Denna blev klar igår och ska hänga i sovrummet.
Do it yourself: drömfångare. Denna blev klar igår och ska hänga i sovrummet.

Vad kommer du göra på nyårsafton? Jag kommer att dansa in det nya året i en klubblokal med massa bra elektronisk musik och minnas allt bra jag har varit med om och allt fantastiskt som kommer att hända nästa år.

 

Längst inne i varje vinter döljer sig en skälvande vår.

Kahlil Gibran (1883 – 1931)

 

Jag önskar dig allt gott och jag hoppas att år 2016 kommer att föra dig ännu närmare ditt drömliv.

/Alexandra

 

Dela Facebooktwitterpinterestlinkedinmail